Skip to content

Verleden

Projecten, stages en extra curriculaire activiteiten

2022
IMG_20220630_214152
Eigen project

Tekstklok

Toen ik een tekstklok in een winkel tegenkwam wist ik: deze moet ik hebben. Na een beetje onderzoek op internet heb ik besloten om de klok zelf te maken, met een Arduino als hart van het project.

Snapchat-2022921495
eigen project

Fietsketting aan de wand

In een video van Wired raakte ik gefascineerd door een kunstenaar die houten sculpturen maakte. Om mijn huis verder aan te kleden heb ik besloten om ook met hout aan de slag te gaan. Het resultaat is een functionele houten fietsketting aan de wand. Hij past bij mijn hobby’s wielrennen en motorrijden.

st. michaël college

Doorloopjes column

Tijdens mijn afstudeeronderzoek naar Formatief evalueren bleek deze term al te veranderen. Sinds 2021 spreken onderzoekers van Formatief handelen.

Om mijzelf en mijn collega’s op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen schrijf ik regelmatig een column in het nieuwsblad voor docenten van het St. Michaëlcollege.

IMG_20211017_170838
Eigen project

Pin muur slaapkamer

Om mijn huis in Zaandam meer eigen te maken heb ik een muur in mijn slaapkamer tot een levensgrote pin muur gemaakt. Door 22mm stokken (pinnen) te verplaatsen naar verschillende gaten in de muur kan deze elke keer anders worden ingericht.

Bij het installeren heb ik ook een extra stopcontact bij het hoofdeinde aangelegd.

20220220_010245_597
eigen project

Photobooth

Als fotograaf sta je zelf zelden op de foto. Ook leek het mij voor mijn 25e verjaardag niet leuk om zelf met een camera rond te lopen voor foto’s. Daarom heb ik een fotopaal gemaakt waarmee mijn gasten zelf foto’s kunnen maken, die direct voor ze geprint worden als herinnering aan het feest.

2019-2021
Science education & communication

Formatief evalueren bij online onderwijs

In 2021 ben ik met een 8 afgestudeerd van de master Science Education and Communication aan de TU Eindhoven. Mijn onderzoek richtte zich op de informatie over het leren van leerlingen tijdens online onderwijs.

Door het gebruik van formatief evalueren in en om lessen, verzamelen docenten veel informatie die iets zegt over het leren van hun leerlingen. Door de Covid-19 pandemie zijn scholen genoodzaakt om digitaal, via online onderwijs lessen te verzorgen. Welke informatie kunnen docenten nu lastiger verkrijgen en welke instrumenten werken online minder goed? 

267c223e-4c10-436e-884b-1e9070cf4b82_Sensor_Header
science education & communication

Herziening nask-techniek methode bij Malmberg

Als onderdeel van de lerarenopleiding heb ik een stage gelopen bij de uitgeverij Malmberg in ‘s-Hertogenbosch. Hier wilde ik meer leren over het ontwikkelen van onderwijsleermaterialen en hoe de link gelegd kan worden met het bedrijfsleven.

Ik heb de methode Sensor onder handen genomen: een methode voor natuur-, scheikunde en techniek. Ik heb een proefhoofdstuk gemaakt met een verfrissend nieuw concept.

DSC_0008-2
E.S.R. THÊTA

Lustrum almanak Donderslag

Ter ere van het negende lustrum van de studentenroeivereniging waar ik bij roei heb ik meegeholpen met het maken van een almanak.
In deze almanak zijn verhalen terug te lezen van de afgelopen 5 jaar. Samen met mijn commissie hebben we een prachtig boek samengesteld.
Mijn functie binnen de commissie was interne en externe betrekkingen. Dit betekent dat ik contact heb gelegd met iedereen die een stuk kon insturen voor onze almanak.
Science education & communication

ASML gastles programmeren

Voor ASML heb ik met 3 anderen een gastles programmeren ontwikkeld. Deze gastles kan worden ingezet in tweede klassen van de middelbare school. Mijn grootste bijdrage voor het project zat in het ontwerpen van de instructieboekjes voor de leerlingen.
Logo - Copy (2)
science education & communication

Studievereniging LUDUS

Op de TU Eindhoven hadden bijna alle studies een studievereniging. Zo’n vereniging is handig om kennis uit te wisselen en contacten te leggen, maar het heeft ook een belangrijke sociale functie. De minor binnen de bachelor en de masteropleiding bij de Eindhoven School of Education had nog geen studievereniging. Na een door de faculteit georganiseerde pub quiz heb ik mij met 4 andere studenten ingezet om een kleine studievereniging op te zetten.

2015-2018
Industrial Design

Play based education to relieve the teacher

Mijn bachelor eind project ging over het ontwikkelen en testen van een oplossing voor de grote werkdruk op docenten in het basisonderwijs tijdens lessen rond geld. Ik heb een tablet applicatie ontwikkeld, dat leerlingen uit groep 3 individueel ondersteunt.

 

DSC_0048
Industrial Design

Interactieve prototypes

Gedurende mijn bachelor Industrial Design aan de TU Eindhoven heb ik vele verschillende prototypes gemaakt. Ik houd er erg van om snel iets zelf te kunnen maken. Als we met een team iets verzinnen dat we willen testen dan lukt het mij altijd om samen met het team dit idee werkelijk te maken.
In mijn vrijetijd vind ik het ook heel leuk om bijvoorbeeld mee te doen aan een Robowars hackathon.
DSC_9875
industrial design

System Sound Design for UX bij Philips Healthcare

Tijdens deze stage, die deel uitmaakte van mijn Bachelor, werkte ik op de IGT systems Research & Development afdeling van Philips Healthcare.
Hier ontwikkelde ik verder aan een mixed reality 3d omgeving die een röntgen scanner simuleert. Deze simulatie wil Philips gebruiken om nieuwe systemen in een vroeg stadium te testen. Ik houd mij vooral bezig met het implementeren van systeemgeluiden zoals remmen en motoren en het verbeteren van de diepte perceptie.
Voor 2015
Scouting

Jeugdlid en Welpenleiding bij Scouting Hedera

Sinds mijn achtste ben ik lid bij Scouting Hedera in Amstelveen. Ik ben daar eerst jeugdlid geweest en van 2012 tot 2016 ben ik leiding geweest van de Welpen. Jongens tussen de 7 en 11 jaar.
Nu nog ben ik lid en ben ik onder andere begeleider bij de roverscouts en lid van de kascontrole commissie.
Een keer per jaar organiseer ik samen met 3 anderen het regionale houthakkerskamp van de regio Amsterdam-Amstelland.
IMG_6456
Vwo technasium

Vele projecten op het Technasium

Het Technasium is een richting binnen de Havo en het Vwo. Als scholier volg je het vak Onderzoek en Ontwerpen, waarin je aan actuele en reële vraagstukken van bedrijven werkt. Zo heb ik voor Yakult een pannenkoekenbeslag bedacht op basis van hun drankje. Voor Corpus Reis door de Mens heb ik met een team een ruimte en audiotour voor de rug ontworpen. En voor de gemeente Amstelveen hebben wij de mogelijkheden voor het maken van een stadsstrand onderzocht. In deze projecten was veel ruimte voor vaardigheden zoals plannen, samenwerken en presenteren.
012
meesterproef technasium

Breng muziek in de Klankmenger

Als afsluiting van het Technasium heb ik in Vwo 6 een groot onderzoeks- en ontwerpproject gedraaid. Onze opdrachtgever was Teylers Museum in Haarlem. Dit is een natuurhistorisch en techniek museum. Onze opdracht was om de ‘Klankmenger’ van Hermann von Helmholtz na te bouwen tot een speelbaar instrument. Het was een enorme uitdaging vanwege de vele natuurkundige principes die in het instrument gebruikt werden.