Verleden
Projecten, stages en extra curriculaire activiteiten
Tekstklok
Toen ik een tekstklok in een winkel tegenkwam wist ik: deze moet ik hebben. Na een beetje onderzoek op internet heb ik besloten om de klok zelf te maken, met een Arduino als hart van het project.
Fietsketting aan de wand
In een video van Wired raakte ik gefascineerd door een kunstenaar die houten sculpturen maakte. Om mijn huis verder aan te kleden heb ik besloten om ook met hout aan de slag te gaan. Het resultaat is een functionele houten fietsketting aan de wand. Hij past bij mijn hobby’s wielrennen en motorrijden.
Doorloopjes column
Tijdens mijn afstudeeronderzoek naar Formatief evalueren bleek deze term al te veranderen. Sinds 2021 spreken onderzoekers van Formatief handelen.
Om mijzelf en mijn collega’s op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen schrijf ik regelmatig een column in het nieuwsblad voor docenten van het St. Michaëlcollege.
Pin muur slaapkamer
Om mijn huis in Zaandam meer eigen te maken heb ik een muur in mijn slaapkamer tot een levensgrote pin muur gemaakt. Door 22mm stokken (pinnen) te verplaatsen naar verschillende gaten in de muur kan deze elke keer anders worden ingericht.
Bij het installeren heb ik ook een extra stopcontact bij het hoofdeinde aangelegd.
Photobooth
Als fotograaf sta je zelf zelden op de foto. Ook leek het mij voor mijn 25e verjaardag niet leuk om zelf met een camera rond te lopen voor foto’s. Daarom heb ik een fotopaal gemaakt waarmee mijn gasten zelf foto’s kunnen maken, die direct voor ze geprint worden als herinnering aan het feest.
Formatief evalueren bij online onderwijs
In 2021 ben ik met een 8 afgestudeerd van de master Science Education and Communication aan de TU Eindhoven. Mijn onderzoek richtte zich op de informatie over het leren van leerlingen tijdens online onderwijs.
Door het gebruik van formatief evalueren in en om lessen, verzamelen docenten veel informatie die iets zegt over het leren van hun leerlingen. Door de Covid-19 pandemie zijn scholen genoodzaakt om digitaal, via online onderwijs lessen te verzorgen. Welke informatie kunnen docenten nu lastiger verkrijgen en welke instrumenten werken online minder goed?
Herziening nask-techniek methode bij Malmberg
Als onderdeel van de lerarenopleiding heb ik een stage gelopen bij de uitgeverij Malmberg in ‘s-Hertogenbosch. Hier wilde ik meer leren over het ontwikkelen van onderwijsleermaterialen en hoe de link gelegd kan worden met het bedrijfsleven.
Ik heb de methode Sensor onder handen genomen: een methode voor natuur-, scheikunde en techniek. Ik heb een proefhoofdstuk gemaakt met een verfrissend nieuw concept.
Lustrum almanak Donderslag
ASML gastles programmeren
Studievereniging LUDUS
Op de TU Eindhoven hadden bijna alle studies een studievereniging. Zo’n vereniging is handig om kennis uit te wisselen en contacten te leggen, maar het heeft ook een belangrijke sociale functie. De minor binnen de bachelor en de masteropleiding bij de Eindhoven School of Education had nog geen studievereniging. Na een door de faculteit georganiseerde pub quiz heb ik mij met 4 andere studenten ingezet om een kleine studievereniging op te zetten.
Play based education to relieve the teacher
Interactieve prototypes
System Sound Design for UX bij Philips Healthcare
Jeugdlid en Welpenleiding bij Scouting Hedera
Vele projecten op het Technasium
Breng muziek in de Klankmenger
Als afsluiting van het Technasium heb ik in Vwo 6 een groot onderzoeks- en ontwerpproject gedraaid. Onze opdrachtgever was Teylers Museum in Haarlem. Dit is een natuurhistorisch en techniek museum. Onze opdracht was om de ‘Klankmenger’ van Hermann von Helmholtz na te bouwen tot een speelbaar instrument. Het was een enorme uitdaging vanwege de vele natuurkundige principes die in het instrument gebruikt werden.