Skip to content

System sound design for UX

Hieronder heb ik mijn stageverslag bijgevoegd. Video’s van het eindresultaat kan ik hier helaas niet laten zien, omdat deze eigendom zijn van Philips.

Stage

Project Details

Tijdens deze stage, die deel uitmaakt van mijn Bachelor, werkte ik op de IGT systems Research & Development afdeling van Philips Healthcare. Hier ontwikkelde ik verder aan een mixed reality 3d omgeving die een röntgen scanner simuleert. Deze simulatie wil Philips gebruiken om nieuwe systemen in een vroeg stadium te testen. Ik houd mij vooral bezig met het implementeren van systeemgeluiden zoals remmen en motoren en het verbeteren van de diepte perceptie.

In de game-engine Unity heb ik op basis van echte geluiden van de Philips Azurion, geluiden geanimeerd voor de simulator op de afdeling. Hoe realistisch de ervaring met-en zonder geluid was heb ik getest met klinisch experts. 

Evaluatie

Tijdens deze stage heb ik geleerd om veel zelfstandiger te werken. Op de eerste dag vroeg ik aan mijn begeleidster van Philips waar ik moest beginnen. Ze lachte en vertelde mij dat ik dat zelf moest zien uit te vinden. Dat heb ik gedaan en ik heb een structuur gemaakt van alles dat ik dacht dat er gedaan moest worden en wat daar weer afhankelijk van was.

Ik heb tijdens de stage ook mijn netwerk gebruikt. Op LinkedIn heb ik gevraagd of ik connecties heb bij ziekenhuizen. Dit heeft geleid tot een bezoek aan het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein waar ik de Philips Azurion aan het werk heb gezien.

Werken binnen een professioneel en internationaal bedrijf heeft mij de mogelijkheid gegeven om een heel goed gebruikersonderzoek te doen. Door bestaande protocollen en duidelijke instructies voor de testpersoon en mijzelf heb ik valide resultaten neer kunnen zetten.

 

Remco is critical towards his own work, but also towards the actual system he is investigating
Angelique Brosens-Kessels, Philips Healthcare