Skip to content

Studievereniging LUDUS

Commissiefoto na afloop van de online escaperoom.
Extracurriculair

LUDUS

Op de TU Eindhoven hadden bijna alle studies een studievereniging. Zo’n vereniging is handig om kennis uit te wisselen en contacten te leggen, maar het heeft ook een belangrijke sociale functie. De minor binnen de bachelor en de masteropleiding bij de Eindhoven School of Education had nog geen studievereniging. Na een door de faculteit georganiseerde pub quiz heb ik mij met 4 andere studenten ingezet om een kleine studievereniging op te zetten.

De studievereniging heeft meer het karakter van een activiteitencommissie. Ons eerste doel was namelijk om studenten van de lerarenopleiding samen te brengen in activiteiten die zijn afgestemd op hun interesses. In de master aan de ESoE volgen ook veel zij-instromers vakken. Dat maakt het publiek anders dan bij veel andere studieverenigingen. Activiteiten die ik in de 1.5 jaar dat ik betrokken was bij LUDUS heb georganiseerd zijn: twee borrels, een online escaperoom, een online spelletjesavond en een pub quiz.

Een ander doel van de vereniging is naamsbekendheid voor de lerarenopleiding en het ondersteunen van de faculteit bij het bereiken en informeren van potentiƫle en nieuwe studenten. Dit hebben wij gedaan door studenten met vragen door te verwijzen naar leden van onze vereniging die een soortgelijke route richting het leraarschap hebben gevolgd. Ook regelden wij voor de faculteit studenten die hielpen bij promotieactiviteiten, bijvoorbeeld in de introductieweek.